content image

Harm Renkema 

spreker & trainer 

Wie ben ik? 

content image

Ik ben gehuwd met Riemke en vader van vier kinderen. Alle vier zijn inmiddels gehuwd en uitwonend. In het verleden ben ik actief geweest als hulpverlener en maatschappelijk werker bij diverse instellingen o.a. in mijn eigen praktijk. Ik ben als spreker en coach sinds 2013 betrokken bij de 4e Musketier.

Naast spreker en trainer ben ik werkzaam in het hoger beroepsonderwijs (NHLStenden Hogeschool Leeuwarden) als senior-docent en coördinator aan een (post)hbo opleiding Social Work en de Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding. 

Gedurende tien jaren heb ik deel uitgemaakt van een pastoraal team dat mensen begeleidt bij o.a. identiteitsvragen, relationele en seksuele problemen.

Ik vind het belangrijk om in mijn werk als spreker en (bege)leider Jezus Christus centraal te stellen. Mijn geloof in God is het centrum van waaruit ik leef en werk. Dit biedt mij steeds weer opnieuw perspectief en geeft mij hoop en kracht. Bezieling en deskundigheid zijn hierin belangrijk voor mij. 

Ik wil hier graag handen en voeten aan geven door een persoonlijke manier van spreken waarbij openheid, kwetsbaarheid, gelijkwaardigheid en eenvoud belangrijke waarden voor mij zijn.

Samen met mensen wil ik op zoek gaan naar hun mogelijkheden en kansen om te groeien en te ontplooien. Ervaringen, patronen en gedachten die dit belemmeringen proberen we aan het licht te brengen en een plek te geven. Zodat er ruimte kan ontstaan voor iets nieuws. Ontdek wat God al aan het doen is!

In 2020 hebben Riemke en ik stichting Kahondo opgericht. Met deze stichting ondersteunen wij kinderen en gezinnen in de vallei van Kahondo in Oeganda. Zie voor meer informatie op onze website. 

 

Opleidingen

  • Master Contextuele Hulpverlening (Leren over Leven en Christelijke Hogeschool Ede)
  • HBO maatschappelijk werk en dienstverlening.

  • 
Ervaringsgerichte relationele therapie.(KIN)
  • 
Mannenhulpverlening.

  • Insight Focused Therapy (IFT)

  • Basiscursus coaching Route4
  • 
Pastorale cursussen en trainingen
  • Twee daagse Masterclas spreekvaardigheid verzorgd door Henk Stoorvogel 
  • Vijf daagse training Geloofwaardig spreken verzorgd door Paulien Vervoorn 
content image
content image

"Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, laat het verleden nu rusten. Zie ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het - heb je het nog niet gemerkt?"
Jesaja 43 vers 18 en 19